Zeilen op de Oosterschelde

De Oosterschelde staat vooral gekend voor vogels, planten, zee- en zoogdieren maar vooral voor zeilers die graag genieten van de natuur en die houden van actief zeilen. Het gebied beslaat in totaal 37.000 hectare waarvan 35.000 hectare water is en 2.000 hectare polders en land eromheen. Door de open verbinding met de Noordzee is het 2x per dag eb en vloed.
 
Bij eb vallen de platen en slikken droog, hetgeen een enorme rijkdom met zich meebrengt.Er komen heel veel vogels op af, maar ook zeezoogdieren zoals de zeehond.`
Bij hoogwater kun je genieten van de weidsheid van het landschap, de eindeloze vlakte van de zee die je voor je ziet. Ook de bruinvis komt in de Oosterschelde voor.
In Yerseke kan je de authentieke oesterputten bezoeken die nog steeds gebruikt worden als vergaderplaats en nat pakhuis voor de oesters die maandenlang onder water wachten voor export naar landen in West - Europa.
Op de Vondelingsplaat is de kans groot om een groep zeehonden te spotten.
Zierikzee is de thuishaven voor de mosselvloot maar tevens de drukste passantenhaven van Zeeland.
St. Annaland is gelegen aan de Krabbenkreek met haar droogvallende slikken en schorren en dit is dan ook een goede en beschutte ankerplaats te midden in de natuur.
Via de Deltagids app vindt U de gegevens van alle jachthavens. De app geeft U ook een overzicht van marifoonkanalen en getijdentabellen.
 
 
 

Q Sailing on Facebook

Q Sailing

Site Links

Onze jachten

Partners

Een zeilevenement voor uw bedrijf organiseren?